Het drinken van rauwe cacao is een heilig ritueel dat zijn oorsprong vindt in de oude Maya- en Azteekse beschavingen in Midden- en Zuid-Amerika.
De cacaoboom (Theobroma cacao) komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Centraal- en Zuid- Amerika. Deze boom wordt 4 tot 6 meter hoog en kan het hele jaar door bloeien en vruchten geven. De boom werd voor zijn vetrijke zaden, waaruit chocolade gemaakt kon worden, al eeuwen door indianenstammen gekweekt en kreeg de naam Theobroma wat 'voedsel van de goden' betekent.
De rauwe cacao werd mogelijk al rond 1500 voor Christus gekweekt en door de plaatselijke bevolking gebruikt als voedsel, medicijn en als poort voor spirituele ervaringen. Het opent het hartchakra, brengt harmonie en versterkt de verbinding met je hogere zelf waardoor je intuitie beter hoorbaar is.
Ceremoniële cacao kwaliteit is de puurste vorm van chocolade. In tegenstelling tot commerciële chocolade, die vaak boordevol suiker en additieven zit, wordt ceremoniële cacao gemaakt van rauwe, biologische cacaobonen.
Een kopje warme chocolademelk bevat tussen de 2 en 6 gram aan cacao. Bij het drinken van ceremoniële cacao ligt dat tussen de 25 en 40 gram.
De cacaobonen of -zaden zijn afkomstig van de vrucht van de cacaoboom en hebben een uitgesproken bittere smaak. Het bevat hogere niveaus van antioxidanten, mineralen en hart openende verbindingen zoals theobromine.
Cacao draagt bij aan het stimuleren van jouw persoonlijke ontwikkeling, je krijgt meer inzichten, je neemt meer verantwoordelijkheid voor jezelf en je leven, je bent meer gefocust op je doelen en het geeft je immuunsysteem een boost.
Maar het drinken van ceremoniële cacao brengt je nog veel meer!